Winter

De witte weiden, de stille bossen, de bevroren rivier, zijn een energiebron voor je lijf en geest...
Ronde Zwarte Knop Lees verder ...
Na een lange winterwandeling mag een grote pan Matoufé op tafel niet ontbreken. Met een stevig biertje een heerlijke opwarmer. Het recept van dit streekgerecht uit Marche-en-Famenne:


Voor vier personen:

  • 200 g mager gezouten spek
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 kopjes melk
  • 1 kopje water
  • 8 hele eieren
  • Zout (let op! het spek is al gezouten) en peper
Bak het in grove stukken gesneden spek in een koekenpan met opstaande rand. Verwijder het overtollige vet. Meng ondertussen de melk, het water en de bloem. Voeg de eieren toe. Klop krachtig en breng op smaak.Giet het mengsel in de pan met het spek. Kook onder voortdurend roeren (zoals roereieren).
Serveer vanuit de koekenpan, op een dikke plak bruin brood.